Auteur

ROMANS

Sinds 2016 zijn er drie romans en één verhalenbundel van Cas Raaijmakers gepubliceerd. De boeken zijn verkrijgbaar via erkende boekwinkels of via internet op sites als bol.com, bruna.nl of ako.nl.


In 2016 verscheen ‘Eindeloze imperfectie’
In 2017 verscheen ‘Een week Pillowtalk’
In 2018 verscheen ‘Voetballer in de tuin van Epicurus’
In 2019 verscheen de verhalenbundel ‘De Recensent’

Eindeloze Imperfectie

‘Een jongetje is met zijn vader en moeder op vakantie in Italië. Hij is precies die dag negen jaar geworden. Als ze een bergwandeling maken, gebeurt er iets vreselijks  dat zijn leven blijvend zal veranderen. Zonder ouders moet hij door het leven. Hij klampt zich vast aan een stok die hij samen met zijn vader heeft gemaakt. Deze stok, waarin de voorletter van zijn naam en zijn geboortedatum zijn gekerfd, geeft hem zijn identiteit. Hij gaat voortaan als ‘A’ door het leven, gewapend met stok en een verwrongen relatie met het getal ‘negen’. Op het internaat komt hij Sandor tegen, de vriend  van zijn leven………         

Eindeloze imperfectie is een eigentijdse roman die gekenmerkt wordt door een afwijkende rationele en snelle vertelstijl. Verschillende thema’s komen aan bod, waaronder hebzucht, dwangmechanismen, vriendschap, opoffering en dood.

Een week pillowtalk

‘Een man en een vrouw belanden in een plattelandsstadje en botsen met hun auto’s op elkaar. De man gebruikt deze toevallige ontmoeting om toenadering tot haar te zoeken. De vrouw beantwoordt zijn avances met een even opmerkelijk als krankzinnig voorstel: een week pillowtalk. Zij vindt pillowtalk de meest intieme vorm van contact, intiemer nog dan seks. Het spel wordt gespeeld volgens haar regels: er mogen geen echte namen gebruikt worden en seks is uit den boze. Zij regelt een hotelkamer en eenmaal aangekomen, gaan ze bij elkaar te biecht en vertellen vertrouwelijke verhalen over zichzelf en de personen die in hun leven van grote  betekenis zijn geweest. Het doel is, door open en eerlijk te zijn, de ander tot op het bot te leren kennen en erachter te komen of dat voldoende is om een relatie op te bouwen….’ 

‘Een week pillowtalk’ is een eigentijdse roman over onder meer ‘trots’ en ‘schaamte’ en de invloed die beide emoties uitoefenen op een leven. In hun ontboezemingen komen bijzondere personages voor die anders zijn dan ze lijken en wier levens, op een wonderlijke manier met elkaar verknoopt zijn.

Voetballer in de tuin van Epicurus

Bro is een bescheiden jongen uit de provincie. Hij wordt opgevoed door zijn opa, omdat zijn vader en moeder daar niet toe in  staat zijn. Op zeventienjarige leeftijd wordt hij profvoetballer om al na enkele wedstrijden getransfereerd te worden naar een topclub. In de grote stad komt hij erachter wat een leven in de schijnwerpers inhoudt. Er wordt in de media een beeld van hem gecreëerd waar hij zichzelf niet in herkent. Behalve zijn zaakwaarnemer lijkt niemand hem meer  te geloven. Zich vasthoudend aan de werken van Epicurus zoekt hij de luwte van het bestaan.  Hij kiest voor een transfer naar Italië en  met een oude taxichauffeur als metgezel gaat hij op zoek naar zijn tuin van Epicurus, waar het leven in de verborgenheid en het vermijden van pijn centraal staan… 

Voetballer in de tuin van Epicurus’ is een eigentijdse roman over toeval en opzet, vriendschap en liefde, verstand en misverstand, wrok en vergeving en het recept voor levensgeluk. Het boek bestaat uit drie delen, die in willekeurige volgorde kunnen worden gelezen.

De recensent

In ‘De recensent’ zijn acht verhalen opgenomen, die verschillen in stijl en sfeer, maar één belangrijke overeenkomst hebben. Bij elk van de hoofdpersonen doet zich in het leven een specifiek moment of gebeurtenis voor, die een fundamentele keuze inluidt en zijn toekomst volledig op zijn kop zet.
Met ‘de recensent’ debuteert Raaijmakers als schrijver van korte verhalen, met dien verstande dat sommige van die verhalen zo lang zijn dat ‘novelle’ een toepasselijker benaming zou zijn. De vertellingen zijn soms hard, soms bitterzoet en worden gekenmerkt door verrassende wendingen, waarbij de lengte geen afbreuk doet aan de diepgang en actuele thematiek.
Van Raaijmakers verschenen eerder drie romans onder de titels ‘Eindeloze imperfectie’ , ‘Een week pillowtalk’ en ‘Voetballer in de tuin van Epicurus’.
Raaijmakers verstaat de kunst een roman te schrijven als een verhalenverteller en een verhaal te componeren als een roman. Deze bundel is daarvan de stille getuige.

BIOGRAFIEËN

Cas Raaijmakers vervaardigt ook biografieën in opdracht.

Voor de onderneming Passwerk in België (een onderneming die gespecialiseerd is in het detacheren van mensen met een Autisme Spectrum Profiel) schrijft Raaijmakers op jaarlijkse basis een biografie voor de winnaar van de Passwerk Lifetime Award. Die winnaar is een persoon die zich op bijzondere en langdurige wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de autistische gemeenschap.

Een biografie is een leuk cadeau voor een jubileum, bij een afscheid of zo maar omdat het een waardevol document voor de familie is. Een eenvoudige biografie op basis van een drietal interviews en zwart-wit foto’s is al verkrijgbaar vanaf € 1.500,- excl. btw. Voor een tamelijk complete biografie van ongeveer 120 pagina’s dient u rekening te houden met een startprijs van ongeveer
€ 5.000,- excl. btw.

OVERIGE PUBLICATIES

Raaijmakers heeft in de periode 1999-2006 meer dan 50 columns geschreven over personeels- en businessmanagement, die zijn gepubliceerd in InFinance, een vakblad voor het verzekeringsintermediair.
Samen met Jos Raaijmakers schreef hij voor de bovenbouw van het HBO het leerboek “Communiceren’, dat in 2005 werd uitgegeven door Academic Service.