Recruitment, executive search en headhunting

DOELGROEP

CONSEARCH is uitsluitend actief in de verzekeringsbranche, met het accent op de zakelijke schadeverzekeringsmarkt en de co-assurantiemarkt in het bijzonder. Binnen dit marksegment streven we ernaar onze relaties zo breed mogelijk te ondersteunen. We richten ons weliswaar primair op specialistische functies als underwriter, broker, accountmanager, risk consultant, claimshandler en insurance manager, maar ook voor directiefuncties en ondersteunende staffuncties op het gebied van Marketing, Finance, Compliance of HR kunt u bij ons terecht.

Onze relaties zijn gerenommeerde (internationale) (her)verzekeraars, makelaars, serviceproviders en multinationals met een eigen verzekeringsafdeling. Met sommige relaties werken we al samen sinds de start van onze onderneming in 1998.

WERKWIJZE

Wij starten pas met een opdracht, nadat we de verantwoordelijke manager hebben gesproken en een opdrachtbevestiging overeengekomen zijn, inclusief een functieprofiel en salarisindicaties. Wij streven ernaar helder naar onze opdrachtgevers te zijn, maar willen die helderheid ook betrachten naar de kandidaten die wij presenteren.
Om die reden hebben wij een uitgebreid en intensief interview met een kandidaat. Op basis daarvan stellen wij een CV op in ons eigen format. Naast de gebruikelijke informatie over opleidingen en loopbaan, wordt in het CV veel aandacht geschonken aan de motivatie en beweegredenen van een kandidaat, zijn huidige en gewenste salaris en wordt een uitgebreid persoonlijkheidsprofiel opgesteld.

Het CV is zeer volledig met specifieke aandacht voor de match tussen personen en organisatie en dat wordt zowel door onze opdrachtgevers als de kandidaten op prijs gesteld.Opdrachtgever en kandidaat hebben voorafgaande aan hun eventuele kennismaking al zoveel informatie over elkaar, dat zij zich tijdens het gesprek volledig op elkaar kunnen concentreren. Dat is effectief en bespaart beide partijen kostbare tijd.

Na ruim twintig jaar in dezelfde markt actief te zijn kunnen we met overtuiging stellen de markt te kennen.  We beschikken over een groot kandidatenbestand dat  het vertrekpunt is van onze zoektocht naar geschikte kandidaten. We zoeken echter altijd nieuwe talenten daarbij geholpen door onze referenten en gebruikmakend van sociale netwerken.

KOSTEN

Wij zijn fervente voorstanders van openheid en transparantie. Als wij een opdracht aanvaarden brengen wij altijd een start fee in rekening. Deze start fee bedraagt in de regel € 2.000,- maar kan naar boven en beneden afwijken.

We brengen uitsluitend een succes fee in rekening als een kandidaat ook daadwerkelijk een arbeidsovereenkomst bij onze opdrachtgever heeft ondertekend. De succes fee bedraagt in de regel € 8.000,-; soms meer, soms minder.

Veel van onze relaties/opdrachtgevers beschikken ook zelf over een uitstekend netwerk in de markt waarop zij actief zijn en weten dan min of meer welke kandidaten zij het liefst zouden willen spreken. Voor die relaties levert CONSEARCH maatwerk door precies die kandidaten te benaderen en een Cv op te stellen. Deze werkwijze is voor beide partijen efficiënt en effectief en kan significant veel tijd en kosten besparen, wat resulteert in een vriendelijk maatwerktarief.